top of page
A Tai Ji Quan (régi írásmóddal Tai Chi Chuan) és Qi Gong (Chi Kung) kínai taoista eredetű módszerek, melyek testmozgáson, légzésen és megfelelő tudati hozzáálláson keresztül befolyásolják az energia (Qi) keringést. A Qi a híd a tudat és a test között, így a Qi-vel való munka  a testre és a tudatra egyaránt hatással van. 
 
A Tai Ji Quan mozdulatai könnyedek, lágyak, körkörösek, folyamatosak és harmonikusan áramoltatják a Qi-t és a vért. Olyan testmozgás, ami nem terheli túl a szervezetet, mégis minden részünket megmozgatja, javítja a tartást és a testtudatosságot.  A Tai Ji Quan művészete gyakorlása során nem csak a mozgás művészetét finomítjuk, hanem önmagunkat is jobban megismerhetjük és alakíthatjuk.
 
A Qi Gong szó szerinti fordítása Qi-vel való munka. Mozdulatai egyszerűbbek, mint a Tai Ji Quan-é, koncentráltabban a Qi keringés befolyásolására törekszik. Nagyon sokféle irányzata van, gyakorolhatják egészségmegőrzés vagy gyógyítás céljából, harci képességeket fejleszthetnek vele (pl. Shaolin szerzetesek), a meditáció testi-energetikai megalapozására is használhatják, vagy általános harmonizáló, közérzetjavító hatása miatt.               

Tai Ji Quan and Qi Gong are Chinese Taoist methods, which are used for the recreation and maintain of mental and body health, and helping to develop our good qualities.

 

The Tai Ji Quan is practiced as movements in defined order (forms). They seem as slow, mellow, cyclic, continuous motions. The practitioner during the form concentrates his mind on certain tasks, this is why we arrange inner development besides the body exercise.

The Qi Gong exercises are practiced in a standing or sitting positions. Its aim is the harmonic circulation of the human energy (Qi). According to the Taoist methods between the mind and the body the Qi is the transmitter, so developing the Qi effects both body and mind.

Many artists, sportsmen, martial art practitioners, spiritual practitioners and elderly people practice Tai Ji Quan and Qi Gong because of its many beneficial effects.

Seminare, Workshops
Comming soon
bottom of page