top of page

A kezelések során a testi feszültségek és energetikai diszharmóniák feloldására törekszem. Sokszor használok olyan technikákat is, amivel a belső feszültségek oldhatók, és a tudat nyugodt állapotba kerül, ez visszahat a testre is, ami így könnyebben ellazul.

 

A kínai gyógyászat módszereivel másképpen közelítünk a betegségekhez és a diszharmóniákhoz, mint a nyugati orvoslás, de nagyon fontosnak tartom a keleti és nyugati módszerek együttműködését. Szerencsére ma már a nyugati képzésű orvosok is egyre többen nyitnak és tanulják a kínai módszereket, és rengeteg tanulmány bizonyítja a nyugati módszerekkel is mérhetően a kínai módszerek (akupunktúra, Tai Ji Quan, Qigong, stb..) hatékonyságát. 

Egyre nyilvánvalóbb az orvosok körében is az érzelmi - tudati állapot és testi állapot összefüggése is. 

 

A kínai gyógyászat módszereivel egyszerre kezeljük a külsőt (test) és belsőt (energetikai állapot). 

Ahhoz, hogy egy harmonikus állapot megmaradjon hosszabb távon, sokszor érdemes valamilyen, a személynek passzoló mozgásforma, energetikai gyakorlat illetve tudati módszer gyakorlása is.    

During treatments I aim to resolve tension in the body and in the energy field.
I often apply techniques that help releasing inner tension and that way helping the mind to be still.
When the mind is still, the body will relax easily as a respond to that.

Chinese medicine and Western medicine’s approach to illnesses and disharmonies are different, but the co-operation between them is very important.
Luckily these days, many doctors from Western medicine study Chinese medicine as well and also, there is a vast amount of Western research proving the effectiveness of the Chinese healing methods
(acupuncture, Tai Ji Quan, Qi Gong, etc..)
The connection between the mental - emotional state and the physical state of the body is getting more and more obvious in the Western medicine too. 

By using methods of Chinese medicine we treat the body within and without (the inner energy level and the outer physical body).
I highly recommend to practise some kind of physical and/or mindfulness developing excercise or any type of energizing- harmonizing method that suits the person,
to keep a harmonized state of our body and mind for longer term after the treatment.
bottom of page